Молоко з пальмової олії заборонять в Україні

23.05.2013 08:57 Економіка
http://ru.tsn.ua/ http://ru.tsn.ua/
Верховна Рада примусила ставити на упаковках “несправжнього молока” відповідний напис.

Верховна Рада ухвалила законопроект, який покликаний посилити контроль за підробкою молочних продуктів, пише ЛігаБізнесІнформ.

Законопроект трактує, що таке “молоковмісні продукти” і “продукти, що виготовлені із молочної сировини і сировини немолочного походження, яка повністю чи частково замінює будь-яку складову молока (молочний жир, молочний білок, лактозу), а також із додаванням чи без додавання харчових домішок”.

Відтепер на етикетці продукту, що містить молоко, обов'язково має бути текст: “Продукт зі змінниками складових молока”. Розмір такого напису має бути не меншим 80 % максимального розміру тексті основної назви товару, торгової марки чи продукту. У разі порушення виробнику загрожує штраф у розмірі 100 % вартості продукту, що продається із порушенням маркування.

За порушення вимог торгівлі молоком, молочними і молоковмісними продуктами передбачається штраф у розмірі від 100 до 1000 неоподаткованих мінімальних доходів.

Також законопроект прописує покарання за виробництво і реалізацію молоковмісних продуктів, масова доля молочного жиру у яких менша 50 % - штраф у розмірі 100 % вартості виготовленою або реалізованої продукції.

Автор: Администратор сайта