На альтернативне паливо переведуть 32 котельні до кінця року

21.08.2013 06:44 Економіка
http://www.epravda.com.ua/ http://www.epravda.com.ua/
В 2012 році на альтернативні види палива було переведено 21 котельню. Цього року в планах керівників області перевести 32 котельні соціальної сфери.

Про це повідомив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА Микола Муригін.

Також з кожним роком в регіоні зростає кількість підприємств, які виробляють пеллети і брикети та постачають до тепло-комунального підприємства альтернативне паливо. Робота пелетних котелень дає економію на рівні 25%.

- У 2012 році на території області було проведено 234 енергозберігаючі заходи, на які було використано 428 млн. грн. бюджетних і позабюджетних коштів. Можна сказати, що це дало суттєву економію. У 2013 році Уряд поставив завдання перед областями про різку економію природного газу. Мова йде про те, що за 2 опалювальні сезони ми повинні досягти економії близько 50% і, насамперед, у тепло-комунальній сфері.
Підприємства теплоенергетики, які існують в Харківській області, повинні провести такі заходи, щоб отримати економію. Тут, звичайно, потрібні радикальні заходи і, однією з них є перехід на альтернативні види палива, - зазначив Микола Муригін.

Програма охоплює весь спектр економіки, промисловий сектор, житлово-комунальне і сільське господарство, а також соціальну сферу. Заходи, передбачені програмою, спрямовані на реалізацію завдань і доручень Президента України щодо забезпечення енергетичної незалежності держави.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта