На газифікацію сіл Ізюмського району НАК Нафтогаз виділив більше двох мільйонів

19.11.2012 15:07 Економіка
http://topor.od.ua http://topor.od.ua
Цього року за планом НАК «Нафтогаз України» Ізюмському району виділено 2 млн 400 тис. грн на газифікацію села Іванчуківка.

Про це повідомив голова Ізюмської райдержадміністрації Валерій Білокудря.

- На жаль, цю програму дещо призупинено. Ми сподіваємося, що до кінця року кошти вдасться освоїти, і в селі з’явиться блакитне паливо. Крім того, потребує для завершення газифікації близько 1 млн грн і село Червоний Оскіл, - сказав Валерій Білокудря. - Ми з місцевого та районного бюджету вклали близько 100 тис. грн для того, щоб з’єднати кілька магістралей, але цього недостатньо для завершення роботи. Я думаю, що в наступному році ми отримаємо кошти і село буде повністю газифіковано. У подальшому ми плануємо газифікувати населені пункти Левківської сільської ради, яка нараховує вісім сіл.

– Як справи із залученням інвестицій?

– Щодо інвестицій у соціальну сферу, то в цьому році за програмою ЄС ПРООН ми отримали чотири гранти на встановлення вікон у школах району. У сільському господарстві переважають внутрішні інвестиції. У нас дуже велика перспектива залучення фінансових потоків у промисловість. Наш район привабливий перш за все сільгоспугіддями, корисними копалинами і природними ресурсами. Ми чекаємо великих інвестицій в Ізюмський тепловозоремонтний завод. Робота цього підприємства важлива не лише для міста, а й району в цілому, адже на цьому підприємстві працюють багато жителів прилеглих сіл.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №138 від 17.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта