На Харківщині незаконно розмивають береги річок

15.08.2012 12:37 Економіка
Аби власники плавзасобів не завдавали шкоди природі, на деяких водоймах області створять штрафмайданчики, - повідомляють на сайті "SQ", посилаючись на Харківський міжрегіональний сектор "Укрморрічінспекціі".

За даними сектора, зокрема, в Харківську облдержадміністрацію направлено лист з проханням допомогти зі створенням штрафних майданчиків. Їх повинна організувати місцева влада на своїх територіях.

Коли будуть узаконені майданчики для зберігання плавзасобів порушників законодавства (для цього потрібно, щоб положення про штрафмайданчики затвердили органи місцевого самоврядування), інспекторам буде простіше проводити роботу, в тому числі і роз'яснювальну.
- Великих судів в області немає. Однак власники човнів і катерів допускають порушення. Наприклад, в Зміївському районі власники скутерів і потужних моторних човнів завдають шкоди природі. Перевищують швидкість, експлуатують свої плавзасоби в недозволених місцях, піднімають великі хвилі, що призводить до розмивання берега" , - відзначили в секторі.

За даними інспекції, у них вже є перші результати співпраці з місцевою владою.
 - В Старому Салтові (Вовчанський район) вже прийнято рішення сільради та штрафмайданчик є. Планують організувати майданчик в с.Сеньково (Куп'янський район). А ще потрібно обов'язково організувати такий майданчик у Борівському районі", - відзначили в інспекції.

За даними інспекції, у Харківській області три основних водосховища, де використовуються плавзасоби, - Червонооскільське, Печенізьке та Краснопавлівське. На цих водосховищах планується проводити виїзні реєстрації плавзасобів.

Джерело: "SQ"
Автор: Администратор сайта