На несплаті податків погорів харківський бізнесмен

19.11.2015 09:47 Економіка
Фото: соцмережа Фото: соцмережа
Власник міні-готелю у Харкові вирішив обійтися без сплати податку на нерухомість.

Як повідомили у фіскальній службі області, чоловік мав у власності домоволодіння, яке складалось з житлових будинків загальною площею близько 2000 кв. м. На території діяв міні-готель, більярдний зал, невеличкий магазин з продажу безалкогольних й кондитерських виробів та баня. Тут же проживав і власник разом з родиною.

Все це з’ясувалося під час перевірки, проведеної фіскальною службою у відповідь на скаргу щодо незаконного використання вказаним громадянином праці найманих співробітників. Хазяїн міні-готелю був зареєстрований приватним підприємцем та працював на спрощеній системі оподаткування. Для ведення готельного господарства він наймав робітників. Але, як з’ясувалось під час перевірки, усі вони були оформлені належним чином. Проте фахівці фіскальної служби виявили інші, не менш «цікаві», із законодавчої точки зору, факти.

З’ясувалося, що громадянин за майже 2000 кв. м домоволодінь не сплачував до бюджету податок. Тож економному хазяїну нарахували 34 тис. гривень податку на нерухомість, який йому все ж таки доведеться сплатити, - повідомили у ГУ ДФС України в Харківській області.

Роман Шупенко

Автор: Администратор сайта