На протезобудування держбюдет виділить півмільярда - Н. Королевська (ФОТО)

28.02.2013 09:02 Економіка
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Міністр соціальної політики Наталія Королевська пообіцяла підтримку і оновлення обладнання Українському науково-дослідному інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності, що знаходиться у Харкові.

Міністр поспілкувалася з лікарями та пацієнтами інституту, відвідала виробничий цех та кімнату для тестування протезів.

- Ми побачили унікальний інститут, який є в Україні. Всього їх було два в Радянському Союзі, залишився один і він обслуговує всю Україну. Ми розуміємо, що є ряд проблем. Сьогодгі я як міністр приїхала, щоб поспілкуватися з колективом і спільно розробити програму на 2013-2014 роки стосовно оновлення обладнання та нових технологій, - сказала Наталія Королевська.

БІЛЬШЕ ФОТО З ВІЗИТУ НАТАЛІЇ КОРОЛЕВСЬКОЇ ДО ХАРКОВА ДИВІТЬСЯ ТУТ

Вона підкреслила, що протезна промисловість України повинна виходити на новий рівень якості, а для цього потрібна державна підтримка. За словами міністра, в цьому році близько 500 млн грн буде направлено в Україні на підтримку промислового об'єднання "Укрпротез". За її словами, цього недостатньо, тому Міністерство соціальної політики пропонуватиме зміни в Державний бюджет, аби збільшити цю суму ще не менше ніж на 30 млн грн.

Міністр соціальної політики зазначила, що в Україні проживає 2 млн 800 тис. інвалідів.

Андрій Войніцький

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта