На ремонт дороги Київ - Харків Всесвітній банк виділить мільйони доларів

11.10.2012 10:31 Економіка
http://lifedon.com.ua http://lifedon.com.ua
Всесвітній банк виділить $450 мільйонів доларів на покращення стану і якості автомагістралі Київ - Харків між містами Лубни й Полтава.

Як повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ, сьогоді директор Всесвітнього банку у справах України, Білорусі і Молдови Чимяо Фан і голова Державного агентства автомобільних доріг України Владимир Демишкан підписали кредитну угоду про фінансування Проекту покращення автодоріг і безпеки руху в Україні-2.

Займ також створить умови для покращення стандартів безпеки руху уздовж певних транспортних коридорів України.
- Проект дозволить скоротити видатки і час, необхідний для перевезення людей і товарів цією ключовою транспортною артерією країни, - сказав Чимяо Фан. - Проект також буде сприяти підвищенню безпеки руху на певних транспортних коридорах і зменшенню кількості дорожньо-транспортних пригод. Також очикуються значні позитивні соціально-економічні вигоди для місцевих громад завдяки стимулюванню економічної діяльності і створенню нових робочих місць.

Проект буде впроваджуватися Укравтодором, він продовжує і доповнює діючий проект покращення автомобільних доріг ів безпеки руху-1, що був підписаний у 2009 році. Сума займу для нього складає $400 мільйонів. Завдяки його реалізації вдалося покращити стан дороги між Борисполем і Лубнами.

З 1992 року, коли Україна приєдналася до Всесвітнього банку, структура виділила більше $7,5 мільярди на 41 проект.


Проект также поможет Украине повысить безопасность своих дорог в рамках объявленного ООН "Десятилетия действий за безопасность дорожного движения". Он улучшит такие инженерные мероприятия организации дорожного движения как обустройство автомобильных перекрестков, нанесение разметки на дорогах и обустройство пешеходных переходов.

Принятый проект также полностью согласуется с новой стратегией партнерства Всемирного банка с Украиной на 2012-2016 годы.

С тех пор, как Украина присоединилась к Всемирному банку в 1992 году, банком было выделено более миллиарда для 41 проекта.

Автор: Администратор сайта