На що в Харкові виділяють додаткові бюджетні кошти

14.09.2016 08:50 Економіка
Фото: ukr.media Фото: ukr.media
Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міста на 2016 рік. Відповідне рішення було прийняте 14 вересня, на сесії міськради.

Як повідомила заступник Харківського міського голови - директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, внесення змін до бюджету міста Харкова пов'язано з перевиконанням його дохідної частини за підсумками виконання за 8 місяців більш ніж на 5%.

За її словами, за ставками єдиного податку забезпечено надпланові доходи в сумі 290,6 млн грн.

Підвищення заробітної плати в бюджетній сфері та галузях економіки дозволило додатково отримати 174,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Ефективне використання майна комунальної власності сприяло перевиконанню планових показників зі плати за землю (на 83,4 млн грн) та орендної плати (на 11,3 млн грн).

Як повідомила Тетяна Таукешева, з державного бюджету місту передбачені додаткові трансферти в сумі 79,6 млн грн, в тому числі субвенція на заходи щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (67,4 млн грн) і медична субвенція (12,1 млн грн).

За її словами, внесення змін до видаткової частини бюджету, в першу чергу, пов'язано зі створенням центрів надання соціальних послуг в форматі «Прозорий офіс» у Київському і Шевченківському районах, на що буде спрямовано 18,2 млн грн.

Крім того, були збільшені витрати на виконання програм у сфері освіти, охорони здоров'я, соціального захисту та соціального забезпечення, культури, фізкультури і спорту на 48,9 млн грн.

Ці кошти будуть спрямовані на:

- фінансування соціальних гарантій окремим категоріям громадян на проїзд в метрополітені (15 млн грн);
- надання адресної матеріальної допомоги інвалідам та учасникам бойових дій, а також громадянам, які опинилися в складній життєвій ситуації (7 млн грн);
- будівництво (придбання) житла для учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції (3 млн грн);
- надання соціально-транспортних послуг «Інватаксі» з перевезення дітей-інвалідів (1,3 млн грн);
- проведення капітальних ремонтів, придбання обладнання, інвентаря, господарських товарів для закладів освіти, охорони здоров'я, культури, фізкультури і спорту (22,6 млн грн).

Сучасний спортивний майданчик побудували у селі на Харківщині (Фото)

Крім того, на створення необхідного рівня житлово-комунального обслуговування городян, підвищення якості послуг ЖКГ, забезпечення належного стану житлових будинків, комунальних мереж, фінансово-економічних умов господарювання комунальних підприємств, благоустрій території міста спрямовано 290,2 млн грн, з них:

- на утримання, експлуатацію, поточний і капітальний ремонт житлового фонду - 136,5 млн грн;
- придбання спеціальної техніки, машин, механізмів та устаткування для комунальних підприємств міста - 83,5 млн грн;
- фінансову підтримку комунальних підприємств міського електротранспорту, «Харківські теплові мережі», «Харківводоканал», «Муніципальна компанія поводження з відходами» - 53,9 млн грн;
- освітлення та благоустрій території міста - 16,3 млн грн.

На виконання заходів, що забезпечують безпеку і комфортність учасникам дорожнього руху і користувачам об'єктів транспортної інфраструктури, передбачено 125,4 млн грн, в тому числі:

- на реконструкцію та капітальний ремонт трамвайних колій, переїздів, контактної мережі - 84,4 млн грн;
- будівництво і реконструкцію світлофорних об'єктів, пішохідних переходів - 20,5 млн грн;
- капітальний та поточний ремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів - 20,5 млн грн.

На створення прозорого інформаційно-комунікаційного середовища, що забезпечує громадськість доступною і достовірною інформацією про діяльність Харківської міської ради та її виконавчих органів, включаючи здійснення публічного контролю за використанням публічних коштів, виділено 42,2 млн грн.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта