На захист екології Харківщини цього року витрачено майже сімнадцять мільйонів

06.11.2012 10:20 Економіка
http://trademaster.ua http://trademaster.ua
На Харківщині витратна частина обласного фонду охорони навколишнього природного середовища в поточному році складає понад 37 млн гривень.

Із цієї суми, як розповіла заступник начальника Головного фінансового управління облдержадміністрації Наталія Каплуновська, обласним бюджетом уже профінансовано 50% запланованих коштів, що складає десь 18,6 млн гривень.

- Левова частина цих коштів пішла на повне фінансування боргів, що накопичилися в минулому році і склали 14,4 млн гривень, - зазначила Наталія Каплуновська. - Поки що є певні труднощі в своєчасній роботі з документацією та деякими районними казначействами, але вони поступово розв'язуються. До того ж триває перевиконання дохідної частини бюджету, а тому є всі підстави для покращення фінансування на потреби охорони природи.

Голова постійної комісії обласної ради з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків Олександр Донський розповів, що в регіоні належним чином реалізуються чотири обласні програми, в тому числі й дострокові, на які заплановано понад 15 млн гривень. Це — програма громадського захисту, охорони навколишнього природного середовища, формування національної екологічної мережі та збереження малих річок.

Ігор Тесло 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта