Накопичувальна пенсійна система стартує наприкінці 2014 року

17.07.2013 11:19 Економіка
http://odessa-life.od.ua/ http://odessa-life.od.ua/
Королевська поставила завдання дати старт програмі не пізніше початку 2015 року.

Загальнообов'язкова накопичувальна система, яку ще називають другим рівнем пенсійної системи, може запрацювати вже наприкінці 2014 або на початку 2015 року, - передає “Укрінформ”.

«Не реалізуючи другий рівень, ми блокуємо право людей впливати на свою майбутню пенсію. Тому я вважаю, що наше завдання - на кінець 2014 або початок 2015 року вводити такий рівень пенсійного забезпечення», - сказала міністр соціальної політики Укераїни Наталія Королевська а брифінгу в Кабміні.

При цьому, за її словами, Мінсоцполітики планує суттєво переглянути пенсійне законодавство щодо передумов старту накопичувального рівня.

«Варто вносити зміни до пенсійного законодавства і не пов'язувати введення другого накопичувального рівня пенсійної системи із бездефіцитністю Пенсійного фонду, оскільки це одне одному не заважає», - сказала міністр.

Окрім того, Наталія Королевська зупинилася й на заходах Мінсоцполітики, спрямованих на подолання дефіциту бюджетуПенсійного фонду.

«Для цього потрібно остаточно позбавити Пенсійний фонд не властивих для солідарної системи видатків. Його фундамент - це страхові внески, але на сьогодні він виконує іншу дуже велику соціальну функцію, розмір якої становить майже 41 млрд грн, а розмір дефіциту ПФ на нинішній рік - 21 млрд грн. Тобто, позбавивши ПФ невластивих видатків, він відразу стає профіцитним, що дає нам змогу осучаснювати пенсії й ефективніше використовувати бюджет ПФ та вводити другий рівень», - пояснила Королевська.

За її словами, перші кроки у цьому напрямку вже зроблено. «У нас були дуже важкі переговори із Міністерством фінансів, але вже у цьому році ми позбавили Пенсійний фонд від невластивих йому видатків на 5,9 млрд грн», - сказала Королевська, додавши, що йдеться про виплати тим, хто не має права на пенсію.

Джерело: УкрІнформ
Автор: Администратор сайта