"Наш край" пропонує залучити харків'ян до розробки бюджету

23.12.2015 12:55 Економіка
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
На минулій 23 грудня сесії Харківської міської ради депутати розглянули близько 100 питань порядку денного. Але, природно, основне питання - це прийняття бюджету на наступний 2016 рік.

«Бюджет необхідно приймати, незважаючи на всі об'єктивні складнощі і невизначеності - говорить депутат Харківської міської ради, представляє фракцію «Наш край» Віктор Ларченко - Затягування з його прийняттям в першу чергу «вдарить» по соціально незахищеним людям. І про це треба пам'ятати. Але в той же час ми наполягаємо на повній відкритості та прозорості бюджету для харків'ян. Необхідно забезпечити швидкий і зручний доступ до інформації про витрачання бюджетних коштів. Сьогодні в століття інформатизації це завдання цілком здійсненне. Очевидно, що є сенс в оприлюдненні інформації про закупівлі та на суми менше 300 тисяч гривень. Погодьтеся, висадка трьох дерев за 86 тисяч на одній з вулиць Харкова викликає природне здивування».

Бюджет Харкова на 2016 рік прийнято. Подробиці.
 
Прогнозовано, що бюджет Харкова на 2016 рік буде переглянутий за результатами роботи 9 місяців. Фракція «Нашого краю» вже сьогодні говорить про доцільність збільшення фінансування дитячих установ освіти. «Сьогодні важко не тільки пенсіонерам, а й молодим працюючим сім'ям з дітьми - говорить депутат Харківської міської ради від фракції« Наш край »Віталій Резниченко -« Це люди, які роблять все можливе, щоб діти могли отримати гідну освіту. На це йде значна частина сімейного бюджету. І тому їх треба «звільнити» хоча б від «добровільно-примусових внесків» у школи і дитячі сади».
 
Фракція політичної партії «Наш край» вважає за необхідне створення робочої групи у Харківській міськраді з розробки положення про бюджет участі.

«Бюджет участі - досить поширена практика - говорить керівник фракції« Наш край »у Харківській міській раді Андрій Колос - «Кожен харків'янин зможе брати участь у розробці бюджету, подаючи свої пропозиції, які спрямовані на вирішення різних питань і проблем у різних сферах життя міста. Саме бюджет, розроблений і прийнятий за участю членів територіальної громади, а не тільки чиновниками і депутатами, може стати народним бюджетом, який об'єднає людей навколо програм розвитку міста».

Автор: Администратор сайта