Навіщо Янукович іде у Москву. Версія Азарова

16.12.2013 15:09 Економіка
http://rian.com.ua/ http://rian.com.ua/
Прем'єр-міністр України Микола Азаров в телеінтерв'ю розповів про мету візиту Президента України Віктора Януковича до Росії.

На зустрічі за своїм російським колегою Володимиром Путіним Янукович планує узгодити поставку російського газу та ціну на нього та підписати низку важливих двосторонніх документів.

- Ціна на газ повинна бути встановлена на рівні середньоєвропейських цін. Принаймні так ми обговорювали з нашими російськими партнерами це питання, - сказав Микола Азаров. - Але остаточне рішення буде прийнято на зустрічі двох президентів. Ще одна умова, яку для нас надзвичайно важливо - це те, що ми плануємо відновити переговори про створення тристороннього консорціуму, за участю європейської сторони, для забезпечення абсолютно прозорих умов для прокачування і управління нашою ГТС.

- У Москві можуть бути підписані певні документи, які стануть основою для подальшого вступу України до Митного союзу. З іншого боку, є заява Міністра закордонних справ Росії Лаврова, де він заявляє, що двері в МС для України відкриті. Давайте внесемо ясність. Чи є якісь моменти, пов'язані з вступом до Митного союзу в тих документах, які зараз готові до підписання?

- Всі ці документи проходять через розгляд Уряду. У тих документах, які зараз прийняті і направлені на розгляд міждержкомісії, немає жодного документа, який навіть побічно мав би відношення до Митного союзу - це спекуляції. Тепер, що стосується виступу Міністра закордонних справ Лаврова. Для нас двері, як нам кажуть, і Європейського, і Митного союзу - відкриті. Це дуже добре, що у нас є можливість вибору. Ми вже визначилися , наш шлях - європейської інтеграції. Ми цього не приховує від наших партнерів. Тому на міждержавної комісії питання, пов'язані з Митним союзом, обговорюватися не будуть. Тому, що ці питання не обговорювалися на рівні наших двох урядів.

Автор: Администратор сайта