Нове газоконденсатне родовище відкрите на Харківщині. Прогнози вчених

12.09.2014 09:33 Економіка
biz.liga.net biz.liga.net
У результаті проведення геологорозвідувальних робіт ПАТ «Укргазвидобування» відкрило Малокринківське газоконденсатне родовище.

Воно розташоване на території Шевченківського району Харківської області і належить до нафтогазоносного району Північного борту Дніпровсько-Донецької западини.

Продуктивність свердловини на родовищі складає близько 22 тис. куб. м на добу. Планується, що річний видобуток природного газу тут сягне 6,5 млн. куб м на рік. Підтверджені запаси газу цього покладу складають 30 млн. куб. м, перспективні ресурси – 230 млн. куб. м.

При цьому, за результатами досліджень, які провели фахівці Українського інституту природних газів, загальна оцінка запасів та ресурсів родовища складає близько 500 млн. куб. м. Тому вже найближчим часом планується його подальша розвідка.

Варто зазначити, що пошуково-розвідувальні роботу в цьому районі проводилися ще з 1990 року, в результаті чого була виявлена Гашинівська структура, в межах якої відкрито Гашинівське нафтове родовище.

З 2005 року ПАТ «Укргазвидобування» проводило сейсморозвідувальні роботи для уточнення будови Гашинівської площі, після чого було підготовлено до пошуково-розвідувального буріння окремі структури на північ від Гашинівського нафтового родовища: Північно-Гашинівська і Південно-Василенківська, в межах останньої і було відкрито нове Малокринківське родовище.

Автор: Администратор сайта