Нові підручники та автобуси закуплять для шкіл області

04.01.2016 12:10 Економіка
Фото city.kharkov.ua Фото city.kharkov.ua
Харківська область отримала додаткову освітню субвенцію у розмірі більше 42 млн гривень.

Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична. За її словами, додаткові 42,8 млн гривень регіон отримав в результаті перерозподілу коштів державного бюджету 2015 року.


За її словами, частина додаткової освітньої субвенції - більше 20 млн. Грн. - Піде на закупівлю нових шкільних автобусів для учнів сільських шкіл. "У 2015 році ми відновили програму закупівлі шкільних автобусів. Вперше за 4 роки за кошти обласного бюджету було закуплено 11 автобусів для сільських шкіл.

Значна частина субвенції - близько 4 млн. Грн. - Піде на закупівлю першої партії підручників для 4 і 7 класів. "Зараз в Харківській області є близько 30% необхідної кількості підручників для 4 і 7 класів, і видавництва готові передати їх на баланс шкіл. Що стосується інших підручників - ми робимо все можливе, щоб вже в січні діти були забезпечені ними в повному обсязі", - повідомила Юлія Світлична.

Крім того, за її словами, частина субвенції буде спрямована на оновлення матеріально-технічної бази опорних шкіл, а також на захищені статті видатків, що дозволить своєчасно виплачувати заробітну плату всім вчителям і зменшити заборгованість за енергоносії.

Ілля Романов

Автор: Администратор сайта