Оптимізація та активізація. Харківські чиновники залучатимуть міжнародну техдопомогу

16.01.2014 11:00 Економіка
http://www.kanzas.ua http://www.kanzas.ua
Чотири обласні програми розвитку оптимізують і об’єднають в одну - “Обласну програму розвитку міжнародних відносин та активізації інвестиційної діяльності до 2016 року”.

Про це сьогодні під час засідання однойменного круглого столу розповів заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов.

За його словами, ця програма замінить чотири діючі. Це “Програма розвитку експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції на зовнішніх ринках до 2016 року”, “Програма по залученню іноземних інвестицій в Харківську область до 2015 року”, “Програма розвитку транскордонного співробітництва в Харківській області на 2011-2016 роки” та “Програма створення індустріального парку “Рогань” в Харківській області”.

- Всі міжнародні відносини, які вибудовуватиме область найближчим часом, будуть пов’язані з реалізацією даної програми, - зазначив Денис Ткачов.

В рамках Програми виділяють три основні напрямки діяльності.

По-перше, це розвиток міжрегіональних зв’язків. Влада допомагатиме підприємствам просувати свою продукцію на ринках в інших країнах.

- Харківська область має широкі зв’язки на міжрегіональному рівні. На даний момент наші партнерські зв’язки охоплюють три континенти, але ми не стоїмо на місці. Ми хочемо використати існуючі зв’язки і ті, які плануємо установити найближчим часом (а це європейські країни - Франція, Італія, Німеччина, а також Індія, Китай, Бразилія тощо) для того, щоб більш ефективно локалізовано працювати по просуванню потенціалу нашого регіону, перш за все, підприємств, - зазначив Денис Ткачов.

Також одним із ключових напрямків Програми стане робота по залученню та ефективному використанню міжнародної технічної допомоги. На сьогодні область не у достатній мірі використовує свій потенціал для участі у міжнародних програмах та залученні міжнародного фінансування, у першу чергу, для вирішення соціально-економічних проблем регіону.

- Станом на початок 2013 року Харківська область використовувала всього 1/180 частину від об’єму фінансування по програмах міжнародної технічної допомоги, які заходять в Україну, - розповів Денис Ткачов.

Також в рамках нової Програми розроблятимуться нові методи підвищення експортного потенціалу та конкурентоспроможності регіону.

- Найголовніше — це створити ефективну систему комунікації з підприємствами та бізнес-асоціаціями з ціллю забезпечення більш ефективного пошуку ділових партнерів, ділових контактів, виходу на нові ринки, залучення фінансових ресурсів і т. д., - підкреслив чиновник.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта