Пенсію чиновників обчислюватимуть по-новому

21.06.2013 13:31 Економіка
Кабмін прийняв новий Порядок та умови визначення заробітної плати для обчислення пенсії державного службовця.

Том пенсії держслужбовцям з 1 січня 2014 року будуть обчислювати за новим порядком.

Про це повідомив Директор департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Микола Шамбір, пише Урядовий портал.

«Згідно з документом, з 1 січня 2014 року під час призначення пенсії посадовий оклад, надбавка за ранг або кваліфікаційні класи, класний чин або спеціальні звання та вислугу років враховуватимуться в розмірах, установлених на день призначення пенсії за останньою займаною посадою», - зазначив директор Департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Микола Шамбір.

Розміри інших виплат, що включаються в заробіток для призначення пенсії, в залежності від дати звернення за пенсією, визначатимуться за бажанням пенсіонера за останні 24 або будь-які 60 календарних місяців роботи на посадах, які дають право на даний вид пенсії.

«Перерахунок раніше призначених пенсій здійснюватиметься у разі підвищення розміру зарплати працюючого державного службовця за рішенням Уряду або у зв’язку із зміною мінімальної зарплати», - зауважив Микола Шабмір.

Новий порядок набуде чинності з 1 січня 2014 року, разом з набуттям чинності нового закону України «Про державну службу», який було прийнято Верховною Радою 17 листопада 2011 року.

Автор: Администратор сайта