Переселенцям безкоштовно виділять магазини на ринку «Барабашово»

24.03.2015 13:04 Економіка
info.barabashovo.ua info.barabashovo.ua
Переселенці з Донбасу і учасники АТО зможуть безкоштовно взяти в оренду торговельне місце на найбільшому ринку східної Європи – ТЦ «Барабашово».

Соціальна програма запрацювала за ініціативи народного депутата України Олександра Фельдмана та Міжнародного благодійного Фонду «Фонд Олександра Фельдмана».

Програма «Допоможемо всі разом!» дає змогу почати життя з початку людям, які втратили дім і роботу в результаті збройного конфлікту на Донбасі. У Харкові для таких переселенців є можливість відкрити власний бізнес. Для цього всі, хто бажає, може безкоштовно отримати торговельне місце на території ТЦ «Барабашово». Також їм буде надано повну юридичну консультацію з приводу оформлення всіх необхідних документів. Для переселенців уже орендовано 3,5 тис. торговельних місць. Їх надаватимуть у безкоштовне користування до кінця 2015 року.

– Якщо ви потребуєте допомоги і знаєте, як використати магазин на території ТЦ «Барабашово», щоб прогодувати свою родину, і можливо, створити нове робоче місце, ми пропонуємо вам цей об’єкт, – сказав директор МБФ «Фонд Олександра Фельдмана» Максим Водка.

Щоб узяти участь у програмі, достатньо лише зареєструватися і надати довідку з управління соціального захисту, яка підтверджує статус вимушеного переселенця. Для цього на території ТЦ «Барабашово» вже створено спеціальну приймальню, працює телефонна гаряча лінія. Також анкету переселенця можна заповнити на сайті ТЦ «Барабашово».

Торговельні місця для переселенців розташовані на різних майданчиках і будуть позначені спеціальним знаком. Так покупці зможуть побачити, що у тій чи іншій торговельній точці працює людина з Донбасу, яка на даному етапі як ніхто інший потребує допомоги. Крім того, за рахунок звільнення переселенців від сплати оренди, вони зможуть ставити трохи нижчі ціни на свої товари. Це також сприятиме розвитку їх бізнесу.

– Ми закликаємо взяти участь у соціальній програмі й покупців. Купуючи товари в магазинах, позначених символом Фонду, ви тим самим допомагаєте переселенцям розпочати на новому місці бізнес з нуля. Ми просимо покупців своїми гаманцями проголосувати і допомогти цим людям, – сказав голова правління ПАТ «Концерн АВЕК і Ко» Андрій Колос.

Як запевнили організатори програми, пріоритетів при виборі того, хто саме з переселенців отримає в безоплатну оренду торговельне місце, немає. Їх вистачить для всіх охочих. Якщо програма матиме успіх, розглядатиметься можливість її продовження.
Уже в перший день після старту програми на гарячу лінію ТЦ «Барабашово» зателефонували п’ятеро переселенців. Люди зацікавлені у програмі і вбачають у ній велику фінансову допомогу.

– Коли на Донбасі почали стріляти, я з дружиною та двома дітьми переїхав з міста Первомайського Луганської області спочатку до Бердянська, а вже потім до Харкова, – розповів 37-річний Олексій Тамулевич. – Ми все життя займаємося торгівлею, тому відразу ж по приїзді сюди почали шукати невеличкий магазин. На той момент для переселенців на «Барабашово» працювала програма, за якою я мав сплачувати лише 50 % вартості оренди. Це дуже виручало. Адже у Харкові ми не маємо житла. Зараз подамо документи на нову програму.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта