Перший енергоблок Зміївської ТЕС реконструюють

02.02.2015 10:00 Економіка
stroyobzor.ua stroyobzor.ua
Здійснюється реконструкція енергоблока № 1 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго».

Мета - поліпшення екологічного стану навколишнього середовища та збільшення електричної потужності. Про це повідомляють в Департаменті екології та природних ресурсів Харківської облдержадміністрації.

«В ході реконструкції буде здійснено заміну труб на сучасні електрофільтри з ККД не менше ніж 99,95 % та будівництво сіркоочищення. Ці заходи приведуть до скорочення шкідливих викидів в атмосферу: золи вугільної – до 50 мг/м3, ангідріду сірчистого – до 400 мг/м3, оксидів азоту – до 400 мг/м3 та покращать екологічну ситуацію в регіоні», - зазначив директор Департаменту Ігор Капусник.

Також для поліпшення екологічного стану навколишнього середовища Харкова і скорочення викидів забруднюючих речовин, на ПрАТ «Харківський коксовий завод» передбачена реконструкція та заміна батарей № 1, 2, 3. У процесі реконструкції планується будівництво установки з очищення коксового газу від сірководню на коксових батареях 4-біс і 1-біс і комплексу теплоелектростанції для утилізації залишків коксового газу, що дозволить одержувати електроенергію для потреб заводу. У 2015 році планується завершити розробку робочого проекту з подальшим будівництвом у 2016-2017 роках установки сіркоочищення і теплоелектростанції.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта