Підприємства Харківської області конкуруватимуть за спеціальною програмою

12.06.2012 12:42 Економіка
Антимонопольний комітет розробить програму конкуренції Антимонопольний комітет розробить програму конкуренції
Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розроблятиме регіональну програму розвитку конкуренції.

Про це повідомив журналістам голова відділення Анатолій Косолапов.

Як відзначив Анатолій Григорович, за розробку програми місцеве відділення взялось на виконання Указу Президента України № 187/2012  «Про Національний план дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». У цьому Указі пунктом 86 визначено підготовку проекту Закону «Про загальнодержавну програму розвитку конкуренції в Україні».

– За підсумками останніх двох років у нас в Україні склалася небезпечна тенденція функціонування товарних ринків, – розповів Анатолій Косолапов. – За оцінками світової економічної асоціації, серед 141‑ї країни з ринковою економікою ми посідаємо 129‑те місце за підсумками 2011 року. Ще два роки такого «успішного» ставлення до конкуренції, і ми матимемо монополізовану державу на ринках. Це дуже небезпечні наслідки для споживачів. Коли монополіст отримує економічну владу на ринку, тоді він нехтує принципами моралі, етичної поведінки і зловживає допустимими економічними нормами.

У майбутній регіональній програмі розроблятимуть відповідні норми розвитку конкуренції, посилення державного захисту конкуренції, і на основі цього  – створення сприятливого інвестиційного клімату, підвищення конкурентоспроможності самої держави й вітчизняних товарів на ринках інших країн.

Тамара КІЧ, матеріал з газети "Слобідський край" №70 від 12.06.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта