Подарунки і спадщину на мільйони гривень задекларували мешканці Харківської області

09.10.2012 08:17 Економіка
http://www.yur-gazeta.com http://www.yur-gazeta.com
Харків’яни у 2012 році задекларували в Державній податковій службі подарунків та спадщини більш ніж на 158 млн. грн. Це на 43,2 млн. грн. перевищує минулорічний показник.

Про це повідомила заступник начальника управління оподаткування фізичних осіб ДПС у Харківській області Ірина Васильєва. Загалом декларації про майновий стан та доходи до районних  податкових інспекцій надали 3 662 громадянина, які прийняли спадщину або дарунки. На сьогодні ними сплачено до бюджету 6,3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, таким чином цьогорічні надходження до скарбниці держави перевищили минулорічні на 2,1 млн. грн. У 2011 році таких мешканців регіону було на 879 осіб менше.

Податківець зазначила, що з кожним роком свідомість громадян щодо необхідності декларування своїх доходів зростає. За її словами, сприяє цьому широкомасштабна роз’яснювальна робота.  
- Ми проводимо семінари, індивідуальні зустрічі, консультуємо за телефонами, розміщуємо у людних місцях наглядну інформацію – всі ці заходи направлені на забезпечення своєчасного доведення до громадян норм податкового законодавства, підвищення їх податкової культури,  планомірних надходжень до бюджету, - повідомила Ірина Васильєва.

Автор: Администратор сайта