Податок проти звалищ. У Раді вигадали, як позбавитися від старих авто

22.04.2013 08:29 Економіка
http://focus.ua/ http://focus.ua/
Депутатам запропонували ввести екологічний податок (утилізаційний збір) у розмірі $ 500-3500, залежно від автомобіля.

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендував парламенту внести зміни до Митного кодексу для того, щоб запровадити екологічний податок для утилізації відпрацьованих свій термін автомобілів, повідомляє UBR.

Як пояснив член комітету Таріел Васадзе, розмір такого податку буде варіюватися від $500 до $3500, залежно від автомобіля. Платити його будуть імпортери і стосуватися він буде тільки автомобілів, вироблених за межами України.

- Якщо випускається транспортний засіб, хтось повинен платити гроші за його утилізацію. Сьогодні в нашій країні заїдь в будь-який ліс - там покришки валяються, акумулятори, деталі від автомобілів. Щоб не засмічувати нашу країну в у нас повинні бути заводи з переробки, - зазначив парламентарій.

Він додав, що ще одним мотивом ухвалення цього законопроекту став захист вітчизняного автомобілебудування від аналогічного утилізаційного збору з боку Російської Федерації. Васадзе пояснив, що після того як Росія ввела утилізаційний збір на імпортні авто, це призвело до скорочення експорту українських автомобілів до Росії.

Також він зазначив, що утилізаційний збір стосуватиметься лише імпортних автомобілів в Україні, а вітчизняні виробники авто зобов'язуються самі збирати старі автомобілі на утилізацію.

Джерело: UBR
Автор: Администратор сайта