Подорожчали майже всі продукти. Причини коментують харківські чиновники

Подорожчали майже всі продукти. Причини коментують харківські чиновники

http://odessa.net/

Харківська область знаходиться на 16 місці серед інших регіонів України за рівнем цін на продукти харчування.

Як сьогодні на селекторній нараді повідомив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, індекс споживчих цін на продукти харчування у січні-лютому 2014 року склав 101,7 % проти 99,9 % у аналогічному періоді минулого року. З 23 компонентів споживчого кошика за останні місяці подорожчали 12.

Це, зокрема, борошно - на 10,5 %, макаронні вироби - 9,9 %, гречана крупа - 32,4 %, рис - 40 %, молочні продукти - 2-6,6 %, яйця курячі -9,8 %, цукор - 25,1 %, картопля - 18 %, овочі - 14,9-52 %. У той же час подешевшали лише три продукти. Це яловичина - на 3,3 %, свинина - 4,4 % та птиця - 0,5 %.

Ціни на соціальні сорти хліба залишилися без змін.

Серед основних причин подорожчання: падіння курса гривні, недостатній рівень виробництва у минулому році цукру і гречки через зменшення площ посівів, неякісний врожай картоплі та більшості овочевих культур та відсутність сучасних овочесховищ.

Ірина Гудзь

За матеріалами:СЛОБIДСЬКИЙ КРАЙ