Понад шістдесят харківських БТРів поїхали сьогодні з Одеси до Іраку

13.09.2012 10:52 Економіка
http://www.army-guide.com http://www.army-guide.com

Наступну партію 92 одиниці техніки планують відвантажити у кінув 2012 року.

12 вересня в ДП «Одеський морський торговельний порт» відбулось відвантаження другої партії БТР-4 у складі 62 одиниць для морського транспортування в Ірак, повідомляє сайт ДК Укрспецпроект.

13 вересня планується завершити відвантаження і судно вийде до країни призначення. Запланований час прибуття в іракський порт Ум-КАССР - початок жовтня 2012 року.

- Враховуючи непросту ситуацію на Близькому Сході, Іраку надзвичайно потрібні ці БТР. Ми боремось з тероризмом, зокрема, з Аль-Каїдою уже 7 років і ці 62 машини допоможуть підвищити рівень безпеки. Наші відносини з Україною зараз успішно розвиваються. З отриманням другої партії БТР-4 ми вийшли на новий етап співробітництва. Сподіваємось, до кінця року ми отримаємо третю партію БТР-4, адже контракт успішно виконується завдяки спільним зусиллям обох сторін, - зауважив посол Республіки Ірак Шорш Халід Саід.

На запитання журналістів до української сторони про продовження співпраці в.о. заступника керівника ДК «Укрспецекспорт» Вадим Кожевніков заявив:

- Такий масштабний контракт, як між Україною і Іраком, може стати основою для укладання нових угод.

  За його словами, у подальшому можуть бути укладені нові контракти на поставку запчастин та сервісну підтримку, які зможуть забезпечити замовленнями оборонно-промисловий комплекс України на 10-20 років. Адже зараз Ірак формує свої бронетанкові сили саме на базі техніки український виробництва.

Відповідаючи на запитання щодо термінів здачі третьої партії БТР-4 Вадим Кожевніков зауважив, що її відвантаження у складі 94 одиниць заплановано на кінець 2012 року.

Джерело: Укрспецпроект
Автор: Администратор сайта