Прийнято бюджет Харківської області на 2018 рік. Подробиці

07.12.2017 12:26 Економіка
Фото: UA.News Фото: UA.News
Головний фінансовий документ регіону затверджено 7 грудня.

За інформацією директора Департаменту фінансів ХОДА Сергія Овсяннікова, документом передбачено необхідні кошти на оплату праці співробітникам бюджетних установ, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, забезпечення продуктами харчування та інші першочергові статті видатків. Про це повідомляє ХОДА.

Також у бюджеті-2018 передбачено понад 76,5 млн грн на реалізацію найнеобхідніших заходів окремих регіональних програм. Зокрема, за Програмою розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» продовжать компенсувати 50 % вартості пільгового проїзду в Харківському метрополітені студентів тих вишів, що знаходяться в обласній власності (на ці цілі передбачено понад 480 тис. грн). Фінансуватиметься й виплата обласних стипендій.

На реалізацію заходів Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки передбачили майже 11,9 млн грн.

У рамках реалізації обласних програм також майже 26,3 млн грн буде спрямовано на фінансову підтримку дитячо-юнацьких спортшкіл та фізкультурно-спортивних товариств, близько 1,8 млн грн – на організацію рятування на воді. Закладено й необхідні кошти на підтримку роботи комунальних підприємств та проведення презентаційних, виставкових та інших заходів тощо.

Резервний фонд обласного бюджету затверджено в сумі 128 млн грн — ці кошти можуть бути використані на капітальні видатки на підставі розпоряджень голови ХОДА з подальшим затвердженням на сесії облради.

У затвердженому сесією обласної ради документі доходи бюджету сформовано в обсязі понад 13,8 млрд грн. Видаткова частина дорівнює прибутковій.

Сергій Овсянніков додав, що необхідні зміни до обласного бюджету внесуть на сесії облради, яку буде скликано після прийняття в другому читанні державного бюджету 2018 року.

Читайте також: На ремонт доріг Харківщини виділять мільярди гривень

Микола Мельник