ПриватБанк генерує майже половину чистого комісійного доходу банківського сектора – НБУ

Promo
20.12.2018 16:42 Економіка
Фото:dt.ua Фото:dt.ua
Державний ПриватБанк домінує на ринку роздрібних безготівкових операцій та на кінець жовтня забезпечив надходження 42 % чистого комісійного доходу всього банківського сектора.

Про це повідомив НБУ в грудневому Звіті про фінансову стабільність. За даними регулятора, з початку року ПриватБанк також суттєво підвищив ефективність процентних операцій, насамперед завдяки роботі з фізичними особами.

 

– Впроваджуючи нові сучасні технології банківського обслуговування та поглиблюючи рівень проникнення безготівкових операцій на ринку, ПриватБанк за два останні роки роботи в статусі державного банку залишається головним маркетмейкером ринку, – зазначає заступник голови правління банку Галина Пахачук. – Інноваційний підхід до впровадження послуг забезпечує банку унікальну для українського та в цілому європейського ринку модель розвитку, за якою комісійні доходи в повному обсязі покривають всі адміністративні витрати банку, що є основою для стабільної прибуткової діяльності.  

За даними регулятора, за 10 місяців 2018 року загалом по сектору чистий комісійний дохід зріс на 31 % (насамперед за рахунок комісій за розрахунково-касове обслуговування). За темпами зростання лідирували банки, які швидко збільшували безготівкові операції з населенням.

Звіт про фінансову стабільність – ключова публікація Національного банку України, яка має за мету проінформувати про наявні та потенційні ризики, які можуть загрожувати стабільності фінансової системи України.

Читайте також: На Харківщині запрацювала послуга підпису е-документів за допомогою мобільного

Автор: Тетяна Василець