Про курс валют з банками ми так і не домовилися - голова НБУ Гонтарєва

12.11.2014 07:32 Економіка
www.fin-advice.com www.fin-advice.com
Національний банк України та представники 40 найбільших банків України не змогли домовитися про курс гривні до долара.

Про це заявила глава Національного банку України Валерія Гонтарєва в ефірі "Шустер Live".

"З банкірами ми обговорювали - і відразу скажу: обговорювали і не домовилися - ми запитували у банкірів, на якому курсі вони відчувають ми можемо знайти баланс (рівновага курсу гривні. - Ред.). Тому що, якщо ми зараз не знайдемо (рівноваги курсу. - Ред.), нам доведеться вживати додаткові адміністративні заходи, а нам цього дуже не хочеться. Ми вважаємо, що ситуація з нашим платіжним балансом каже, що ми його (рівновагу курсу. - Ред.) повинні знайти, а далі, як тільки паніка спадає, ми підемо вниз", - заявила Гонтарєва.

Читайте також: ОБВАЛ ГРИВНІ. ДОЛАР - 16, ЄВРО - 20
                     ГРИВНЯ ДОСЯГЛА НОВОГО ІСТОРИЧНОГО МАКСИМУМУ

У той же час, за її словами, банківська система дуже серйозно ставиться до девальвації гривні.

"Тому що будь-яка девальвація - це удар по балансах банку. Це і відтік депозитів у гривні, і порушення нормативів, що передбачає штрафи з боку НБУ, і падає якість кредитного портфеля, після цього акціонерам треба докапіталізувати банк", - заявила глава НБУ.

Раніше Гонтарєва заявляла, що 10 листопада 2014 р. в Національному банку запланована робоча зустріч з керівниками 40 найбільших банків, на якій разом з ними буде проаналізована зібрана за минулий тиждень статистична інформація за результатами роботи ринку та проведених аукціонів та прийнято рішення про подальші кроки.

Джерело: УНІАН
Автор: Администратор сайта