Продавати пиво дозволять у санаторіях

19.06.2013 11:52 Економіка
Пропонується дозволити торгівлю пивом у пластмасовій тарі у закритих спортивних спорудах і в ресторанах на території санаторіїв.

Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 30 липня 1996 № 854".

Також у Міністерстві пропонують погоджувати режим роботи магазинів, які торгують алкоголем з їх власниками, пише РБК-Україна.

Так, діюча постанова, згідно з яким режим роботи магазинів, що торгують алкоголем, встановлює орган місцевого самоврядування, пропонується доповнити нормою про необхідність погодження режиму роботи магазину з його власником.

"Режим роботи спеціалізованих магазинів, спеціалізованих відділів, секцій інших форм власності встановлюється органами місцевого самоврядування за погодженням з власником цього об'єкта", - йдеться в проекті постанові.

Також виключена норма щодо визначення місць, в яких заборонено продаж алкогольних напоїв, органами місцевого самоврядування.
Крім того, правила роздрібної торгівлі доповнені нормою про встановлення обов'язки суб'єктів забезпечити можливість використання споживачами спеціальних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги).

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта