Продукти з України не хочуть їсти європейці

17.06.2013 07:39 Економіка
http://propapu.ru/ http://propapu.ru/
Європа відмовилася від українгських прожуктів харчування.

Як передає “Сегодня”, Євросоюз не дозволить ввезення на його територію продуктів харчування українського виробництва, поки у нас не запрацює служба, що контролюватиме якість товарів.

"Інспектори генерального директорату Єврокомісії з охорони здоров'я і захисту прав споживачів (САНКО) чітко заявили нам: жоден харчовий продукт не потрапить до країн єврозони, якщо в Україні не буде функціонувати єдиний контролюючий орган, який буде гарантувати якість і безпеку харчових продуктів", - розповів голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимир Горжеєв.

За його словами, законопроект про створення контролюючого органу застряг у Верховній Раді. Наразі ж до введення такого органу неоднозначно ставляться як депутати, так і громадськість.

"Усе розставить по своїх місцях закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів", проект якого ми підготували. Він передбачає і перехідний період, протягом якого наша служба плавно візьме на себе функції МОЗ, без будь-яких потрясінь", - сказав чиновник.

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта