Продукцію з ГМО планують виробляти на Харківщині

14.09.2012 12:13 Економіка
http://www.organic.ua http://www.organic.ua
Про це говорилося в ході зустрічі керівництва Харківської області з представниками крупної іноземної інвестиційної компанії «Sigma Bleyzer».

Як відзначив на початку зустрічі голова обласної ради Сергій Чернов, керівництво області зацікавлене у створенні нових підприємств, адже, завдяки цьому збільшиться кількість робочих місці в регіоні. Також він зазначив, що на Харківщині підтримують підприємців-початківців.

- Тільки цього року облрада відмінила 20 регуляторних актів, які регулювали діяльність підприємців, а 14 таких актів було спрощено, - розповів Сергій Іванович.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін виразив гостям зацікавленість Харківської області в іноземних інвестиціях.

- Компанії, що співпрацюють з SigmaBleyzer дуже по-сучасному ведуть бізнес на території Харківської області, крім того, вони приділяють велику увагу соціальним питанням, що дуже важливо, - відзначив Михайло Добкін. Він також подякував гостям за те, що іноземна компанія перенесла на територію регіону традиції ведення бізнесу, які сьогодні слугують зразком для багатьох вітчизняних підприємств.

- Враховуючи те, що ви маєте намір розширювати свій бізнес на території регіону, ми будемо максимально сприяти вам в реалізації цих планів, - пообіцяв Михайло Добкін.

В той же час він наголосив, що регіон зацікавлений в інвестиціях у виробництво, що стосується переробки сировини, а не її продажу. Також додав, що для Харківської області буде перспективним будівництво нових елеваторів, масло-екстрактних заводів (в області вирощують десять відсотків соняшнику України). 

Губернатор пообіцяв, що земельні ділянки надаватимуть на вигідних умовах з усіма комунікаціями та розвиненою транспортною системою.

В ході зустрічі Михайло Добкін запропонував представникам компанії організовувати в регіоні круглі столи, де у форматі дискусії обговорюватиметься тема генетично-модифікованих організмів.

У свою чергу президент компанії SigmaBleyzer Майкл Блейзер сказав, що експерти компанії із задоволенням візьмуть участь у круглих столах, зустрічах та нададуть вичерпну інформацію про переваги ГМО для населення та економіки в цілому.

- Я глибоко переконаний, що ГМО — це шлях до справжньої конкурентоздатності України на міжнародному ринку. Не існує ніяких точних доказів про шкоду ГМО, - підкреслив Майкл Блейзер. - Україна — великий конкурент для будь-якого сільськогосподарського виробника, хоч і не виробляє ГМО, але з ГМО вона значно покращить свої результати.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта