Проект унікального центру лікування онкозахворювань розробили у Харкові

11.09.2013 14:04 Економіка
http://newsradio.com.ua http://newsradio.com.ua

Про це кореспонденту "СК" розповів директор Харківського регіонального центру інвестицій та розвитку Олександр Дудка.

– На цьогорічному конкурсі "Харківські ініціативи" представлено один дуже масштабний, цінний для всього нашого соціуму проект – створення Міжнародного центру ядерної медицини, - розповів Олександр Дудка.

Його представлено в номінації «Кращий інвестиційний проект кластера «Охорона здоров’я».

Згідно з проектом, у Центрі вироблятимуть ядерні ізотопи та ядерні фармпрепарати, необхідні для діагностування та лікування онкологічних захворювань. За допомогою нових технологій, які вироблятимуться в Харкові, можна буде отримувати короткоживучі ізотопи, які приносять мінімальну шкоду здоров’ю людини. Тож, у Міжнародному центрі ядерної медицини здійснюватиметься діагностування і лікування хворих з використанням тих чи інших ізотопів, залежно від захворювання. Також там проходитимуть наукові дослідження, необхідні для подальшого розвитку Центру.

- Це потужний проект, який уже викликає великий інтерес. Ми розраховуємо, що Харків стане світовим центром ядерної медицини, бо у нас є для цього високий науковий потенціал. Для реалізації цього проекту необхідно 80 млн доларів, - каже Олександр Дудка.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №107 від 07.09.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта