Прокуратура обіцяє зменшити перевірку підприємців - Г. Тюрін

31.05.2012 09:40 Економіка
В Україні сьогодні існує 89 контролюючих органів, з них 63 уповноважені видавати дозвільні документи або припиняти господарську діяльність підприємств

- повідомив 30 травня на нараді в облдержадміністрації  з питань створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування і взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, повідомляє сайт облпрокуратури.

За його словами, лише протягом 2011 року та першого кварталу поточного всіма цими організаціями  проведено майже 3 мільйони перевірок, складено 8,2 мільйона протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності, притягнуто до відповідальності близько 6,5 мільйона громадян, видано 16 мільйонів ліцензій та інших дозвільних документів, припинена діяльність більш ніж 442 тисяч суб'єктів підприємництва.
 
«При цьому всього в Україні зареєстровано 1,3 мільйона підприємств і майже 2 мільйони фізичних осіб - підприємців-спрощенців. Тобто за цей час перевірено діяльність кожного підприємця, на кожного складено по три адмінпротоколи, і діяльність кожного шостого з них призупинялась.
 
Це проблема комплексна і її вирішення вимагає в тому числі і змін у законодавстві. Проте це не в нашій компетенції, а от усунення незаконних перевірок і тиску на бізнес і є предметом сьогоднішньої розмови. Діяльність органів прокуратури, зокрема у правозахисній сфері сьогодні кардинально змінюється. Ми  напередодні прийняття нового Закону «Про прокуратуру», тому від перевірки конкретних суб’єктів підприємницької діяльності переорієнтовуємося на перевірку контролюючих органів, - зазначив прокурор області.
 
У подальшому схема роботи буде такою, щоб кожен виконавець, починаючи від рядового працівника і закінчуючи керівником, мав розуміти, що працює на благо держави та пересічного громадянина.

До кінця наступного тижня ми вивчимо питання з перевірками та приймемо відповідне рішення, щоб зменшити їх кількість, - підсумував         Г. Тюрін.

Автор: Администратор сайта