П'ять мільйонів гривень зберуть для підтримки малого бізнесу на Харківщині

14.09.2012 12:28 Економіка
http://www.fondzao.ru/ http://www.fondzao.ru/
Про це сьогодні в ході зустрічі між керівництвом Харківської області та представниками інвестиційної техаської компанії «Sigma Bleyzer» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Губернатор Харківської області Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов розповіли гостям про ініціативи голови Асоціації роботодавців України Дмитра Фірташа, що на Міжнародному економічному форумі запропонував заснувати в регіоні Фонд реалізації проектів для малого бізнесу. Михайло Маркович також повідомив, що кілька компаній уже відгукнулись на цю пропозицію, а всього очікується зібрати близько п'яти мільйонів гривень.

Михайло Добкін зазначив, що половину коштів з фонду направлять на реалізацію проектів у місті, інші 50 % - у селі. Скоріше за все, підтримуватимуть виробництво, пов'язане з переробкою сировини.

Він наголосив, що окрім дешевих кредитів, бізнесменам-початківцям бракує досвіду. Тому попрохав представників компанії надавати консультації та оцінки експертів харківським бізнесменам у сфері сільського господарства.

Президент «Sigma Bleyzer» Майкл Блейзер відзначив, що ідея з фондом посприяє швидкому розвитку малого бізнесу в області.

-Та ініціатива, яка йде від пана Фірташа, дуже перспективна. У багатьох країнах світу мікрофінансування показало себе, як блискуча бізнес-модель. Досвід практиків підтверджує, що малі позики малому бізнесу окупаються доволі швидко, - ноголосив Майкл Блайзер, - тому ми раді підтримати таку ініціативу та обговорити пропозицію з нашими партнерами, з такими, наприклад, як Європейський банк реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, у Харківській області буде створено Фонд підтримки малого і середнього бізнесу. За підтримки місцевого бізнесу і влади в цьому фонді мають акумулюватися кошти на реалізацію перспективних інвестиційних проектів. За словами Дмитра Фірташа, подібна організація вже три місяці працює у Чернівцях. Там за кошти бізнесменів (3-5 млн грн) вже готуються 70 проектів.

Інна Пирлик

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта