П'ятнадцять аптек ліквідували на Харківщині

31.08.2012 12:03 Економіка
На сесії Харківської обласної ради, яка відбулася учора, 30 серпня, депутати прийняли рішення про ліквідації 15 комунальних аптек.

Обговорення та прийняття цього питання викликало жваву дискусію у залі. Зокрема критично віднісся до цього рішення депутат від фракції КПУ Леонід Стрижак, який зазначив, що треба розвивати мережу комунальних аптек, а не закривати їх. В свою чергу начальник Головного управління охорони здоров’я Олександр Галацан відповідаючи на запитання депутатів наголосив, що мова йде про припинення діяльності аптек, «які існують лише на папері».

–  Там немає керівників та персоналу, приміщень. Аптеки є лише у реєстрі. У нас паралельно з цим йде робота по розвитку комунальних аптечних закладів. Дуже великі надії ми покладаємо на розвиток нашого комунального підприємства «Обласний аптечний склад», тому що він реально потрібен і може заповнити прогалини у обласній мережі комунальних аптек ,– зазначив він.

Голова обласної ради Сергії Чернов під час брифінгу за результатами сесії закликав не політизувати це рішення і не спекулювати на ньому, адже мова йде про наведення порядку у сфері комунальної власності.

– Депутатами обласної ради було прийнято рішення, про ліквідацію 15 аптек. В зв’язку з цим хочу сказати, що ми ліквідовували не реально діючі аптеки, а назви на папері, які сьогодні залишилися. Чомусь ніхто не намагався протягом 12-15 років, а протягом цього часу дані аптеки не працюють на території області, привести все у відповідність і підійти до наведенню порядку. За спільну власність територіальних громад відповідає обласна рада та галузеві управління облдержадміністрації і ми повинні тим, хто добре працює створити умови, тим хто важкувато – допомогти, а про тих, хто не працював і не працює – відверто сказати людям. Тому спекулювати на цьому не можна, – наголосив голова облради.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта