Райнін озвучив три основні проблеми харківських заводів

20.04.2015 13:31 Економіка
ye.ua ye.ua
Неефективний менеджмент та відсутність єдиного кервництва - основні проблеми заводів нашого міста.

Про це говорив голова Харківської облдержадміністрації під час зустрічі з керівниками промислових підприємств і громадських організацій Харківщини. 

- Я бачу три основні системні проблеми, які заважають руху вперед і розвитку промислового комплексу області. Перша - недосконала система управління комплексом на рівні країни. Я неодноразово заявляв, що сьогодні велика кількість органів управління керує промисловими підприємствами, що заважає єдиній координації. Таким координатором повинно бути Мінекономіки, яке на сьогодні формується, але зараз спільного органу управління, який в змозі координувати всі промислові підприємства, немає. Друга - підприємствам необхідна державна підтримка і державні замовлення. І третя - на підприємствах в більшості випадків відсутній сучасний ефективний менеджмент», - зазначив Ігор Райнін.

Як повідомив заступник керівника області Марк Беккер, в складній економічній ситуації, незважаючи на зменшення купівельної спроможності і зростання витрат на виробництво, промислова галузь Харківської області спрацювала на реалізацію, а не на склад. «За підсумками 2014 року реалізовано промислової продукції на загальну суму 72,4 млрд грн, що на 9,5 млрд перевищує результат попереднього року. Позитивна динаміка цього показника зберігається і цього року. Так, за січень-лютий 2015 року вже реалізовано промислової продукції на суму 12,5 млрд грн, що на 2,6 млрд перевищує результат попереднього року», - підкреслив Марк Беккер.

Виконуючи важливі державні замовлення, підприємства оборонно-промислового комплексу Харківщини додали істотний внесок до результатів роботи області та забезпечили зростання обсягів виробництва: ДП «Завод ім. В. А. Малишева» - на 11 млн грн (144,5 %), ДП «Харківський завод спеціальних машин» - на 10 млн грн (128,84 %), ДП «Харківський механічний завод» - на 656 тис. (662,9 %).

Разом з тим, за словами заступника керівника області, індекс промислової продукції продовжує повільно падати. За підсумками 2014 року - на 5,2 %, за два місяці цього року - на 18,1 %. Втрати збиткових підприємств тільки машинобудівної галузі зросли більш ніж в 2 рази.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта