Рейтинг найбідніших регіонів України. Місце Харківщини

17.10.2013 14:19 Економіка
http://ru.tsn.ua/ http://ru.tsn.ua/

Найбіднішими є північно -західні та південно - центральні регіонах країни.

Про це в ході прес -конференції повідомила завідувач відділом досліджень рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України Людмила Черенько , - пише UBR з посиланням на nbnews .

- Раніше картинка на мапі України була дуже хаотичною , не можна було говорити про жодні географічних характеристиках. Вперше в 2012 році бідність отримала географічні риси . Центром бідності можна назвати північно - західний і південно - центральний регіони , - розповіла Черенько .
За її словами , більш благополучна ситуація в центрі і на сході України. Крім того, показник бідності в Україні за даними за перший квартал 2013 р. незначно знизився.

Черенько зазначила , що після кризи 2008 р. в Україні була дуже нестабільна ситуація з бідністю , коли бували і зменшення , і збільшення показників , тобто щорічні коливання .

- Зараз же (станом на перший квартал) зменшилися показники як відносної бідності , з 25,8 до 25,6 % , продовжилася позитивна тенденція на міжнародному тлі для України - це теж приємно, - заявила Людмила Черенько.

Джерело: UBR
Автор: Администратор сайта