Ремонт доріг на Харківщині: Укравтодор звітував, що зроблено

03.06.2013 08:32 Економіка
http://zn.ua/ http://zn.ua/

У Харківській області на 80 % виконано ямковий ремонт автошляхів, ремонтні роботи тривають і далі.

Про це в ході відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «Результати проведення ремонтних робіт на дорогах України» повідомив начальник Служби автомобільних доріг Харківської області з експлуатаційного утримання Сергій Пляка.

Водночас він підкреслив, що сьогодні є проблеми з фінансуванням робіт, а саме – ремонту доріг комунальної власності.

Також у ході відеоконференції голова Державного агентства автомобільних доріг «Укравтодор» Євген Прусенко зазначив, що цього року взимку було пошкоджено майже вдвічі більше доріг, ніж минулого. Якщо в 2012 р. за зиму було пошкоджено 2,4 млн км доріг, то цього року – 4,7 млн км. На сьогодні ямковий ремонт проведено на 3,1 млн км, у тому числі на дорогах державного значення – 2,5 млн км. На дорогах місцевого значення ремонту підлягають ще 1,3 млн км. Ремонт планується завершити до кінця червня.

Він також роз’яснив, яким чином дороги місцевого значення буде передано в управління місцевої влади.

– Зараз триває реорганізація управління дорогами загального користування місцевого значення для того, щоб передати ці дороги в управління місцевої влади. Сам розподіл ресурсів на експлуатаційне утримання поточного ремонту доріг здійснюється відповідно до методик, затверджених спільним наказом Міністерства інфраструктури та Міністерства фінансів, – зазначив Євген Прусенко.

За його словами, під час виділення фінансування враховується довжина доріг, інтенсивність руху, особливості експлуатації доріг у гірській місцевості й багато інших показників.

– Ми працюємо за цим принципом. Кожна область, отримуючи дорогу у сферу свого управління, отримає до неї і необхідні матеріальні ресурси, – зазначив керівник дорожнього відомства.

Дмитро Сирота, матеріал з газети "Слобідський край" №65 від 01.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта