Рибалки незаконно наловили риби майже на двадцять тисяч на Харківщині

15.06.2012 12:17 Економіка
У Лозовському районі до кримінальної відповідальності притягнуто двох мешканців селища Краснопавлівка, які займалися незаконним ловом риби за допомогою рибальських сіток.

 У встановлені ними сіті потрапило 150 рибин, серед яких були й особі цінних порід, такі, як судак, повідомляє сайт ГУ МВС України в Харківській області.

До речі, сума збитку, яка підлягає відшкодуванню, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України за одного судака складає більш ніж 500 гривень.

Заповзятливих рибалок затримали на березі Краснопавлівського водосховища. Окрім риби було вилучено резиновий човен та тринадцять риболовних сіток загальною довжиною близько одного кілометра.

За експертною оцінкою спеціалістів Головного державного управління охорони використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в Харківській області своїм незаконним промислом чоловіки завдали державі збитки на загальну суму майже на 19 тисяч гривень.

Відносно них порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. На рибалок згідно з цією статтею очікує штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.
Вони також повинні відшкодувати державі нанесений збиток.

Автор: Менеджер сайта