Російські компанії заважають працювати «Турбоатому». Добкін

12.06.2013 09:07 Економіка
http://www.turboatom.com.ua/ http://www.turboatom.com.ua/
Губернатор Харківщини Михайло Добкін прокоментував заяву «РусГідро» про те, що ВАТ «Турбоатом» не виконує свої зобов'язання з постачання обладнання.

Михайло Добкін вважає, що така заява – це лише методи конкретної боротьби.
– Я думаю, що це звичайна конкуренція. Російські підприємства просувають свої турбіни в усьому світі. На мій погляд харківські турбіни мають більший попит, вони більш довговічні, якісніші. «Турбоатом» – це серйозна торговельна марка, яка відома в усьому світі. Але виходить так, що багато замовлень на будівництво атомних та гідроелектростанцій отримують російські будівельні компанії. У нас втрачена можливість будувати серйозні промислові об’єкти «під ключ». Раніше цим займалися спеціалізовані будівельні організації, які могли забезпечити певний рівень безпеки будівництва. Такі підприємства є у Росії. Коли вони отримують замовлення на будівництво станції, то намагаються просувати обладнання для станції. Сьогодні багато країн світу обирають не лише російські, а й французькі, японські і наші, українські турбіни, наші генератори. Тому росіяни, підтримуючи свого виробника, користуючись механізмами конкурентної боротьби, намагаються зробити так, щоб «Турбоатом» менше отримував замовлень, – сказав губернатор Харківщини.
Також він зазначив, що при приватизації «Турбоатома» підприємство треба продати вітчизняному власнику, адже «не виключено, що будь-яке підприємство, яке конкурує з нами, готове заплатити кошти, щоб просто ліквідувати конкурента».

Юрій Борщ.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта