Розрахунки з населенням за земельні паї: відомі лідери та аутсайдери Харківщини

27.09.2012 09:39 Економіка
Розрахуватись за земельні та майнові паї з населенням слід до 10 жовня.

Раніше було поставлено завдання завершити розрахунки до 30 вересня. Це пов'язано з фінансовим та бюджетним процесом.

Про це повідомив в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради голова ХОДА Михайло Добкін.

 - Станом на 25 вересня минулого року вартість 1 гектара земельної ділянки за договором оренди становила в середньому по області 350 грн. Виходячи із виконаного обсягу роботи з переоцінки землі відповідно до коефіцієнта, який був рекомендований Кабінетом міністрів, на поточний момент вартість 1 га землі за договором оренди становить 618 грн, – підкреслив губернатор.

Михайло Добкін зазначив, що абсолютним рекордсменом по даній роботі є Валківський район, де вартість 1 гектара збільшена з 362 грн. до 883 грн. – на 243,6%. Також прикладом для інших районів є Золочівський, Первомайський, Богодухівський, Печенізький і Чугуївський райони.

У той же час, в Дергачівському, Вовчанському, Дворічанському, Куп'янському, Великобурлуцькому, Близнюківському, Краснокутському, Зміївському, Коломацькому, Борівському, Харківському, Кегичівському і Лозівському районах вартість оренди одного гектара становить від 470 грн. до 600 грн. – нижче середньообласного рівня.

Губернатор дав розпорядження у найкоротші терміни усунути всі недоліки.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта