Сергій Тігіпко хоче продати сто тисяч квартир через іпотеку

07.07.2012 11:14 Економіка
Іпотеку гарантує держава Іпотеку гарантує держава
Про це віце-прем’єр повідомив "СК" під час свого візиту в Харків

Він зазначив, що головною перепоною поширенню державної програми зі здешевлення іпотечних кредитів є недостатні гарантії з боку держави:

– Ми даємо дешевий та довгий кредит – 3% на 15 років, але з іншого боку його треба обслуговувати та гасити. Але що найбільш тривожить банки та людей? Те що людина може попасти в ситуацію, коли вона взяла кредит, сплачує відсотки, а потім у Уряду через 2-3 роки закінчилися гроші і людина залишається з 16-20% та з іпотекою, яка лише частково оплачена.

Він повідомив, що зараз в Уряді опрацьовують питання, по якому компенсація різницю між реальною ставкою і трьома відсотками ми будемо надаватися безпосередньо банкам, а не позичальникам.

- Відразу ж, як буде прийматися договір між банком та позичальником, ми будемо оформлювати це у вигляді державних гарантій на 15 років. Це буде або цінні папери або гарантія державної іпотечної організації викупити квартиру по тій ціні, яка для банка є заставною. Вважаю, що у найближчий час ми підправимо постанову та приймемо це рішення...Завдання у на наступний рік – 100 тис квартир ми повинні оформити через таку іпотеку, – зазначив Сергій Тігіпко

Юрій Борщ

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта