Що заважає ХТЗ продавати трактори. Коментар директора завода

21.05.2013 12:31 Економіка
http://miragro.com/ http://miragro.com/

На розширеному засіданні Харківського регіонального комітету з економічних реформ був схвалений проект Концепції державної цільової програми розвитку виробництва вітчизняної системи машин і обладнання сільськогосподарського призначення для обробки ґрунту на період до 2020 року на базі ВАТ “ХТЗ”.

Ні для кого не секрет, що зараз аграрії все частіше використовують зарубіжні трактори і тим самим зміцнюють економіку закордонних країн. Але так було не завжди і зараз керівництво області намагається докорінно змінити ситуацію.

- Разом з керівництвом Харківського тракторного заводу ми розробили цю концепцію, - наголосив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.- Дуже б хотілося, щоб за допомогою депутатів Верховної Ради від нашого регіону ця концепція була пролобійована в уряді. Але без державної підтримки на нинішньому етапі складно буде вітчизняному сільськогосподарському машинобудуванню, тракторобудуванню завойовувати внутрішній ринок.

Генеральний директор ВАТ “ХТЗ” Сергій Серебряков повідомив, що в поточному році на заводі вже розроблені дві моделі сучасних тракторів, які не поступаються за своїми характеристиками зарубіжним. Але слід доопрацювати дизайн тракторів і на це потрібні кошти. До речі, зараз керівництво заводу розпочало перемовини з однією із зарубіжних фірм про співробітництво.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Андрій Моченков, реалізація цієї концепції дозволить створити близько 20 тис. робочих місць по Україні та не менше 2,5 тис. у регіоні.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта