Shell запросила експертів Харківщини для оцінки стану підземних вод в районі свердловини Біляївська-400

09.08.2012 14:29 Економіка

Компанія Shell проводить підготовку бурової площадки свердловини Біляївська-400, що знаходиться у Первомайському районі Харківської області.

За умови отримання всіх необхідних дозволів, будівництво свердловини почнеться у вересні 2012 року.

Як повідомили у прес-службі компанії, до участі в відборі проб для проведення такої оцінки компанія Shell запросила представників екологічних організацій Харківської області.

- Ми дотримуємося принципів прозорості та відкритості у своїй діяльності. І розуміємо, що існує підвищений інтерес з боку громадськості до діяльності компанії в сфері пошуку газу ущільнених пісковиків, особливо до першої пошукової свердловини в Первомайському районі. Саме тому ми запросили представників громадських організацій взяти участь у першому етапі оцінки стану води, - зазначив директор ТОВ «Шелл Юкрейн Експлорейшн енд Продакшн І» Грехем Тайлі.

Для того щоб оцінити стан підземних вод до будівництва свердловини, експерти з незалежної британської компанії за участю представників екологічних організацій Харківської області відберуть проби, а потім проведуть хімічний і бактеріологічний аналіз в лабораторіях.

Надалі ці дані будуть використовуватися як точка відліку для спостереження за станом підземних вод під час будівництва, випробування та експлуатації свердловини Біляївська-400.

Оскільки проби будуть братися в тому числі і в приватних криницях у дворах місцевих жителів, кількість громадських спостерігачів обмежена.

Планується, що двох представників екологічних організацій визначать Громадська рада при обласній державній адміністрації та Громадська рада при Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища в Харківській області.

Довідка. Компанія «Шелл» працює над пошукової-розвідувальними проектами в Україні. В рамках договору про спільну діяльність з ДК «Укргазвидобування» передбачено проведення пошуку, розвідки і видобутку вуглеводнів на площах загальною площею близько 1300 км2 в Харківській області. Початок буріння першої пошукової свердловини в рамках даного проекту заплановано на осінь 2012 р. 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта