Шістсот тисяч боргу із зарплати погасили на Харківщині

06.09.2012 15:18 Економіка
Протягом липня-вересня 2012 року працівниками Харківської прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері було здійснено планові перевірки на підприємствах оборонно-промислового комплексу, розташованих на території Харківської області.

- В ході ретельного вивчення стану справ у виробничих колективах «оборонки», було встановлено, що 6 підприємств мали довгострокову заборгованість перед працівниками з виплати заробітної плати на суму до декількох десятків мільйонів гривень. В окремих місцях невиплати тягнулися два роки, - пояснив Харківський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері молодший радник юстиції Дмитро Шевченко.

Так, у серпні 2012 року після перевірки Державного підприємства «Науково-дослідний інститут приладобудування» (м. Харків), було встановлено, що на підприємстві має місце довгострокова заборгованість з виплати заробітної плати 159 працівникам на загальну суму понад 600 тисяч гривень. Затримки з виплатою грошей мали місце ще з 2011 року. При цьому, деякі працівники давно звільнилися з інституту, але так й не отримали законні асигнації.

- Також у Харківському науково-дослідному інституті приладобудування мої підлеглі  виявили інші ганебні факти. Приміром, протягом тривалого часу на підприємстві була заборгованість щодо сплати зборів до загальнообов’язкового державного пенсійного страхування в сумі понад 300 тисяч гривень та до державного і місцевого бюджетів на суму понад 80 тисяч гривень, - додав радник юстиції Дмитро Шевченко.

За результатами прокурорської перевірки Харківською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері по відношенню до підприємств оборонно-промислового комплексу вжито адекватні заходи з прокурорського реагування щодо усунення порушень.

- Завдяки своєчасним діям працівників нашої прокуратору, нещодавно  на Державному підприємстві «Науково-дослідний інститут приладобудування» у повному обсязі ліквідовано заборгованість з виплати заробітної плати, перед Пенсійним фондом України та  державним і місцевим бюджетами. За це наше оперативне втручання  у справи інституту, від його працівників ми щодня чуємо приємні слова подяки, - зазначив Харківський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта