Шоколад подорожчає майже вдвічі через неурожай какао-бобів

13.11.2012 10:23 Економіка
http://www.akinto.me http://www.akinto.me
За прогнозами експертів, буде стрибок цін на шоколад на 40% в першому півріччі 2013 року в порівнянні з нинішнім рівнем.

Компанії, що переробляють какао-боби, нарощують виробництво найшвидшими за два роки темпами для забезпечення рекордного попиту на шоколад, тим не менш, скорочення поставок із західної Африки може викликати дефіцит на світовому ринку вперше за три сезони, повідомило агентство Bloomberg, пише потрал Дело.

Виробники в цьому році скоротили випуск какао-порошку після зниження попиту на нього і використовували запаси масла для поставок компаніям, що випускають солодощі. Однак резерви вичерпалися, в той час як покупки шоколаду стали рости на тлі посухи і, як наслідок, поганого врожаю в країнах, які є основними постачальниками какао на світові ринки.

За прогнозами експертів, буде стрибок цін на 40% в першому півріччі 2013 року в порівнянні з нинішнім рівнем.

Попит на какао перевищить поставки на 101 тис. тонн у цьому сезоні, прогнозували у вересні аналітики Macquarie Group. При цьому світове виробництво зменшиться на 2,9% - до 3,85 млн тонн через низький урожай в Кот-д'Івуарі, Гані, Індонезії та Нігерії. На ці чотири країни припадає 74% світового виробництва какао-бобів.


Джерело: Дело
Автор: Администратор сайта