Штраф двісті тисяч за вилов дрібної риби заплатить рибалка на Харківщині

28.08.2012 09:49 Економіка
Штрафи зросли вдесятеро Штрафи зросли вдесятеро
– З листопада 2011 року згідно з новим положенням істотно зросли штрафи за нелегальний промисел риби.

Якщо раніше за незаконний вилов судака накладався штраф у 51 грн, то тепер він становить 512 грн. Нагадаю, що оцінюється кожна рибина, яку браконьєр спіймав у водоймі. З початку року ми спіймали 1100 порушників, серед них є десяток осіб із перспективою порушення карної справи, – повідомив державний рибінспектор обласного управління «Харківдержрибохорона» Іван Григорчук.

Зазвичай браконьєри використовують сітку з мілким вічком – 30–40 мм. Таким чином виловлюється дуже багато дрібної риби, як окунь. Та, за словами Івана Дмитровича, нелегальний вилов риби малих видів все одно вважається збитком. На підтвердження своїх слів держрибінспектор розповів, що цього року на Харківщині було затримано браконьєра, котрий спіймав 30 кг дрібної риби. Штраф за такі протизаконні дії склав 196 тис. грн, крім того, було заведено кримінальну справу.

Рибінспектори «Харківдержрибоохорони» постійно спостерігають за водосховищами і ведуть активну боротьбу з браконьєрством.

Промисел на водосховищах дозволено вести лише сітками зі спеціальною биркою – це маленький знак, щось на зразок паспорта, який ідентифікує, що власник легально займається риболовлею на цій території.

За спеціальним режимом, на Краснопавлівському водосховищі дозволено одночасно запускати 450 сіток. Кожний рибалка, який зареєструвався і має сітку з биркою, може у зручний для нього час ловити рибу у будь-якій частині водосховища, завчасно попередивши орендарів (зазвичай рибалки просто телефонують до охорони водосховища і повідомляють про своє місцезнаходження).

Марія КУЛИК, матеріал з газети "Слобідський край" №102 від 25.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта