Siemens дасть гроші на харківський центр ядерної медицини

09.01.2014 08:13 Економіка
http://www.atomic-energy.ru http://www.atomic-energy.ru
Крупний транснаціональний концерн зацікавився проектом після форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

У вересні 2013 року у Харківській області вп’яте проводився Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». Під час форуму було підписано меморандум про співпрацю між Інститутом рослинництва імені В.Я. Юр’єва і інвестиційною компанією Sigma Bleyzer щодо створення наукового парку «Центр ефективного землеробства». Про те, як іде робота над проектом “СК” розповів директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал.

- Меморандум діятиме п’ять років. Він спрямований на збільшення обсягів виробництва та поліпшення якості сільгосппродукції шляхом залучення інвестицій. Сьогодні уже йде робота над реалізацією цього проекту. Зразки насіння українських сортів озимої пшениці відправили для апробації в США, і навпаки, - розповів Євген Шаповал.

Поки йде практична робота, сторони узгоджують установчі документи про створення спільного наукового парку. У рамках співробітництва передбачається, що Техаський університет допоможе науковому парку отримати сучасне обладнання, щоб займатися молекулярною селекцією на території України.

Євген Шаповал розповів, що після форуму інвестори зацікавилися й іншими проектами.

- Щодо інших проектів, про які ми знаємо (адже підписання контрактів — це конфіденційна інформація), хочу сказати, що ПАТ ФЕД продовжило переговори щодо конкретних форм співпраці з канадськими компаніями Providence Group i Bombardier, - повідомив чиновник. - Також ННЦ Харківський Фізико-технічний інститут після форуму розпочав переговори зі структурами “Росатома” та компанією “Siemens” щодо реалізації проекту”Міжнародний центр ядерної медицини”.

Є напрацювання і в ІТ-сфері. Так, науковий парк “Радіоелектроніка та інформатика” розпочав переговори з інвесторами щодо створення старт-апу для реалізації проекту “1000 причин любити Харківський регіон”.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта