"Сірі" автозапчастини на одинадцять мільйонів "накрила" харківська податкова

19.02.2013 07:33 Економіка
http://www.forsage-auto.ru/ http://www.forsage-auto.ru/
Податкова міліція Харкова розробила оперативну комбінацію, в результаті якої затримали продавців "сірих" автозапчастин.

Суть схеми була така – зареєструвавши декілька підприємств та підконтрольних фізичних осіб-підприємців, «комерсанти» ввозили запчастини для автомобілів з Російської Федерації, та без будь якого обліку (окрім власного тіньового) реалізовували їх через мережу роздрібної торгівлі, повідомили у прес-службі УПМ ДПС у Харківській області.

А з метою створення «примарної» господарської діяльності, своєчасного нарахування та сплати до бюджету податків, «приторговували документами» на ввезений товар, нібито реалізуючи його на декілька підприємств.

Злочинці заробляли на неврахованих обсягах продажу та оформленні підробних документів.

Податкові міліціонери встановили основних покупців продукції за готівковий рахунок, та визначити практично всю торгову мережу, через яку здійснювалась реалізація.

З метою проведення слідчо-оперативних заходів співробітниками податкової міліції було розроблено оперативну комбінацію.

У ході обшуків було вилучено усю «злочинні засоби виробництва» - бухгалтерські документи з печатками та підписами, договори, видаткові накладні та податкові накладні підконтрольних підприємств та підприємців.

З складських приміщень вилучено автозапчастин на суму понад 11 млн. грн.

Тільки за попередніми розрахунками загальна сума «згорнутого» (а відповідно і несплаченого) ПДВ сягнула майже 8 млн. грн.

Наразі вирішується питання забезпечення відшкодування нанесених державі збитків.

Автор: Администратор сайта