Ситуацію на ХТЗ прокоментував гендиректор заводу

18.10.2013 08:35 Економіка
Фото Тетяни Василець Фото Тетяни Василець
На митниці заморожено товару ХТЗ на суму близько 1 млн дол.

Як сьогодні розповів генеральний директор ПАТ “Харківський тракторний завод” Владислав Губін, з сьогоднішнього дня підприємство було змушено призупинити роботу. Всіх працівників, а це трохи більше 3000 чоловік, відправили у відпустку. Щоправда, гендиректор спростував інформацію про те, що людей залишили без зарплати.

- Поки гроші на заводі є, ми будемо платити людям, - заявив він.

Через проблеми на митниці ХТЗ не може вчасно виконати контракти. Заводу повністю перекрили постачання всіх комплектуючих з Росії, Італії та Китаю. Так, наприклад, зривається договір з Кубою, яка замовила 45 гусеничних та 175 колісних тракторів. Машини треба відвантажити до 5 листопада. При чому кубинці вже внесли передплату в обсязі 50 % від загальної суми замовлення. Якщо ХТЗ не встигне у ці строки, то понесе величезні збитки.

- На митниці зараз стоїть 11 фур, один контейнер і один залізничний вагон з двигунами, металом, , фарбами, мостами та іншими комплектуючими. Зупинений весь імпорт, і відповіді, через яку причину це відбувається, нам не надають, - заявив Владислав Губін.

Гендиректор ХТЗ додав, що зараз на митниці знаходиться товару за суму близько1 млн дол, а простій однієї фури на добу обходиться підприємству у 50 тис. грн. Керівництво заводу не заперечує можливості подачі позову до Харківської митниці Міністерства Доходів і зборів України.

 

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта