Скільки грошей потрібно на газифікацію та каналізацію Лозівського району, розповів голова РДА

04.03.2013 15:30 Економіка
http://www.san-service.ru/ http://www.san-service.ru/
На Харківщині та зокрема у Лозівському районі триває масштабна газифікація селищ та сел.

Так, на сьогодні вже газифіковано 46 % населених пунктів Лозівського району. У найближчих же планах – проведення блакитного палива ще до двох сіл.

Про це повідомив голова Лозівської РДА Богдан Рева.

– Ми закінчили проведення газопроводу високого тиску до села Петропілля. Зараз там йдуть роботи з газифікації території самого села. Крім того, укладено угоду між кооперативами із сіл Копані й Михайлівка та НАК «Нафтогаз України» щодо газифікації цих населених пунктів у 2013 році, – поінформував Богдан Рева. – Що стосується селища Орілька, то в минулому році було закінчено роботи, які дадуть змогу перевести все селище на автономне опалення.

На газифікацію Петропілля пішло 1,4 млн грн. Для того ж, щоб газ був у мешканців сіл Копані й Михайлівка, знадобиться ще 2,6 млн грн.

Пріоритетним питанням на цей рік також є буріння глибинної свердловини й монтаж водонапірної вежі в Орільці. Проект вже розроблено, а на його реалізацію потрібна сума у 8 млн грн.

У найближчих планах – і продовження будівництва очисних споруд за технологією «Біоплато» у селі Єлизаветівка. Будівництво триває вже чотири роки, проте районне керівництво сподівається, що за підтримки обласної ради вдасться його закінчити вже у 2013.

– Для завершення будівництва нам потрібно близько 400 тис. грн. На найближчих сесіях це питання буде вирішуватися, – сказав Богдан Рева. – Єлизаветівка відкачує нечистоти на відстань у 23,5 км за Краснопавлівку, де розташовано очисні споруди. Завершення ж цього будівництва дасть змогу істотно зменшити загальні витрати, а тарифи для населення можуть скоротитися у два-три рази.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №23 від 21.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта