Скільки коштів заробили власники земельних ділянок на Харківщині

19.08.2019 16:35 Економіка
Фото: agropolit.com Фото: agropolit.com
У фіскальній службі області повідомили про перебіг операції «Урожай».

З початку проведення цієї податкової операції до декларування отриманих доходів залучено 833 «одноосібників» на загальну суму 16 мільйонів гривень. З цих коштів до сплати задекларовано 2,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 200 тисяч гривень військового збору.

Так, житель одного з селищ області задекларував дохід у сумі 1,2 мільйона гривень від продажу власної сільгосппродукції. Ним сплачено до бюджету 213 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 18 тисяч гривень військового збору. А громадянка, яка вирощувала на орендованій земельній ділянці пшеницю, задекларувала 205 тисяч доходу та сплатила до бюджету 36,8 тисяч гривень податку на доходи, 3 тисячі гривень військового збору, крім того ще 145 тисяч гривень пішло на орендну плату за землю.

Усього, з початку року громадянами, які самостійно обробляють земельні ділянки (паї) з метою отримання доходу, подано 17 тисяч декларацій. Загальна сума задекларованого ними доходу від продажу сільгосппродукції склала 159,5 мільйона гривень, узгоджено до сплати 28,7 мільйона гривень ПДФО та 2,4 мільйона гривень військового збору.

Читайте також: Військові пройдуть парадом на вихідні у Харкові

Андрій Соха